« Tips om richting te geven aan je loopbaan»

Gepubliceerd op 31-01-2018

Onderstaande stappen kunnen je helpen om (opnieuw) richting te geven aan je loopbaan. Dat hoeft echt niet te betekenen dat je radicaal alles overboord hoeft te gooien om tot verandering te komen. Het adagium is meer: denk groot en zet vervolgens stappen in de gewenste richting. 

Stap 1 Ben dankbaar voor wat je al hebt
Maak een lijst van zaken die jij als prettig ervaart en heb iedere ochtend hier kort aandacht voor. Zo ontwikkel je een attitude van dankbaarheid.

Stap 2 schrijf op wat je liefste zou willen doen
Vergeet even je hypotheek, eventuele beperkingen in opleiding, woonplaats, tijd, zorg voor kinderen etc. en omschrijf wat je liefste zou willen doen. Als je dat moeilijk vindt “knip” dan  twee weken lang in vacaturesites en maak de volgende drie stapels: “geweldig”, “dat nooit” en “weet niet”. Gebruik die stapels vervolgens om tot de gewenste loopbaanomschrijving te komen. Laat die keuze dan een paar dagen liggen en kijk dan of je er nog steeds zo over denkt.

Stap 3 Visualiseer de gewenste situatie
Visualiseer iedere dag kort de situatie alsof je het doel al bereikt hebt. Sluit je ogen en zie de gewenste situatie voor je.

Stap 4 Voel alsof je het doel nu al bereikt hebt
Ervaar tijdens de visualisatie de prettige gevoelens die horen bij gewenste loopbaanstap. Niet alleen visualisatie maar ook het prettige gevoel erbij zijn nodig om in een sfeer van verandering te komen.

Stap 5 Handel naar wat nodig is
Zet vervolgens stapjes in de gewenste richting. Dat kan een opleiding, training, gesprek, stage of iets anders zijn. Let ook op de signalen/aanwijzingen die je gedurende de dag krijgt en die je verder kunnen helpen.

Kortom, heb iedere ochtend aandacht voor de stappen 1, 2, 3 en 4. Gedurende de dag zet te vervolgens stappen op weg naar het gewenste doel. Zo kunnen mooie dingen gebeuren………..

Zie ook: http://www.schaepkens.com/diensten/Assessment-en-coaching

Benieuwd wat er nog meer gedaan kan worden? Ik ga graag vrijblijvend het gesprek aan. 

Ga naar het Contactformulier of bel naar leon.schaepkens@schaepkens.com | 06-10 89 18 99

pexels-photo-531321-1576600368.jpg