« Focus jezelf op wat je wilt»

Gepubliceerd op 06-02-2018

Ontwerp je eigen leven

Als je wilt, kan jij de ontwerper van je eigen leven zijn. Het is dan belangrijk om je gedachten, je gevoelens en beleving te focussen op wat je wilt en niet op wat je niet wilt. Je ontwikkelt dan een positieve houding (attitude), discipline en focus op hetgeen je echt nastreeft. Wat te doen?

Ben dankbaar voor wat je al hebt

Maak een lijst van zaken die jij als prettig ervaart en heb iedere ochtend hier kort aandacht voor. Zo ontwikkel je een attitude van dankbaarheid.

Schrijf je doelen op

Schrijf je doelen op alsof je ze al bereikt hebt. Bijvoorbeeld “ik ben blij en dankbaar dat ik a) 50.000 euro bezit en b) een baan bij bedrijf X gekregen heb”. Gebruik geen negatieve formuleringen zoals “ik wil niet dat……”

Visualiseer het moment dat je je doelen bereikt hebt

Visualiseer iedere dag kort de situatie alsof je jouw doelen al bereikt hebt. Sluit je ogen en zie de gewenste situatie voor je.

Voel alsof je het doel nu al bereikt hebt

Vaak wordt gedacht dat alleen de positieve gedachten an sich voldoende is. Helaas niet. Om tot de gewenste positieve attitude te komen, is het ook nodig om tijdens de visualisatie de prettige gevoelens op te roepen die bij het doel horen.

Ben alert

Let ook op de signalen/aanwijzingen die je gedurende de dag krijgt en die je verder kunnen helpen.

Ja maar……..

Veel gehoorde kritiek: ik kan niet de hele dag positief denken; wanneer bereik ik mijn doelen dan? Ik denk best positief, maar het lukt niet.

De kunst is om eenmaal per dag, liefst in de ochtend, even de tijd te maken om positief stil te staan bij je doelen, het bereiken ervan te visualiseren en de gevoelens erbij te ervaren. Daarna mag je het loslaten. Betrap jij jezelf gedurende de dag op “stevig” negatief denken, focus je dan een paar minuten op je ademhaling. Je zult merken dat de negativiteit dan uit je lichaam trekt.

En……

Vele grote wetenschappers, ondernemers, sporters en politici kennen en kenden de kracht van “de positieve focus”……

Meer weten?

sunset-day-summer-sky-90762-1576600461.jpg